NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Sipke Zandstra
(1953 - 2022)Boven: Sipke Zandstra, enkele maanden vóór zijn overlijden.


Onderstaand In Memoriam is met toestemming overgenomen
uit het weekblad Draf&Rensport nr. 46 van 16 november 2022
Auteur: Hans Sinnige

Titel: Sipke Zandstra is overleden

In de nacht van zaterdag op zondag overleed Sipke Zandstra. Daarmee verliest de drafsport een groot liefhebber en bovendien een uniek mens.
Sipke had zo'n 40 jaar harddravers. Die trainde hij zelf, aanvankelijk met de hulp van Aonne de Wrede op diens baan en de laatste 30 jaar, samen met Beene Dijkstra en een aantal gelijkstemmende liefhebbers in het bos aan de Reeweg in Zorgvlied. "We konden daar intervallen en uitrijden. Sipke was een man van de gezelligheid en het leven, dus we hadden altijd koffie en koek mee en na afloop belandden we ook weleens op een terras", haalt Beene herinneringen op. Sipke heeft altijd paarden gehad die koersen wonnen. Mon Ami en Lillian Cartouche deden het heel goed, Benji Boy later ook. Afgelopen zomer, bij de zege van Ladies First, werd de foto bij dit artikel (zie hierboven) gemaakt. Deze merrie had hij zelf gefokt, ze is een dochter van Adios die ook koersen voor hem won. Franse paarden had Sipke ook, zoals Adzio Family en de nu actieve El Greco. Bij het trainen hielp zijn dochter Josť mee, zij reed de paarden onder het zadel.

Dat we komende vrijdag de Prijs der Giganten gaan verrijden zonder Sipke zag niemand aankomen. Hij was pas 69 jaar en overleed in zijn slaap. "Hij zat vol plannen. Hij wilde een nieuwbouwwoning kopen in Jubbega en was van plan om daarna boxen te gaan huren bij Stefan Schoonhoven, zodat hij daar de paarden kon trainen. Maar zover is het niet gekomen", aldus een aangeslagen Beene. Sipke kwam graag op de baan in Wolvega en daarom zal daar donderdagmiddag in de Boko Lounge afscheid van hem worden genomen. Er is dan gelegenheid tot condoleren, de uitvaart vindt daarna in besloten kring plaats. We wensen zijn vrouw Oekie, zijn dochter Jose, zijn broers en de overige familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

NB. Sipke is een oom van Samantha Stolker, die via hem in de sport kwam.

Boven: Sipke Zandstra, na een overwinning van zijn paard.
Met dochter José?

Boven: Sipke Zandstra in zijn element,
trainend op de strip
(deze foto stond op zijn rouw-advertentie)  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

< Mensen

Ned.drafsport

Ned. rensport

Klassiekers

Kampioensch.

Dravers

Records

Langebanen

Kortebanen

Kortebaners

Rennen

Volbloeds

Diverse