NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Hans Werdekker
(1950 - 2022)Boven: Hans Werdekker


Onderstaand In Memoriam / artikel is met toestemming overgenomen
uit het weekblad Draf&Rensport nr. 42 van 19 oktober 2022
Auteur: Hans Sinnige

Titel: NNNNNN

Vorige week bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van voormalig NDR-medewerker Hans Werdekker. Hij tobde al enige tijd met zijn gezondheid, maar zijn overlijden kwam desalniettemin onverwacht.

Hans begon zijn loopbaan in 1966 als magazijnmedewerker bij de Stichting Totalisator Nederland, waar zijn vader werkzaam was als meetingleider en inspecteur. Twee jaar later maakte hij de overstap naar de NDR. Daar kwam hij in eerste instantie bij de sportafdeling, om een paar jaar later de overstap naar de afdeling boekhouding te maken. Daar zou hij tot zijn pensionering blijven.

Bij het grote publiek was Hans vooral bekend als "stem". Vanaf 1976 fungeerde hij als wedstrijdsecretaris op de Nederlandse koersbanen, wat in die tijd een combinatiefunctie was met die van speaker en commentator. In die rol excelleerde hij, en hoewel hij zijn microfoon eind tachtiger jaren aan de wilgen hing, geldt hij momenteel nog steeds als een van de beste verslaggevers in de historie van onze sport. Zijn verbale capaciteiten en markante stemgeluid vielen niet alleen op de banen op, maar ook daarbuiten. Zo viel hij ooit in als radioverslaggever voor het NOS-programma Langs De Lijn om een koers op Duindigt te verslaan, dit tot grote tevredenheid van de omroepbonzen in Hilversum. Hierna volgde een aanbieding om voor de radio te komen werken, maar die werd door Hans resoluut van de hand gewezen: hij was te verknocht aan de paardensport. Toen de Britse wedgigant Ladbroke in 1987 de Nederlandse totalisator overnam werd Hans als eerste benaderd om vanuit de studio verslag te doen van de Engelse rennen, wat hij twee jaar heeft gedaan. In 1989 werd Hans ook een vaste waarde op de kortebaan, want het is zijn stem die nu nog altijd klinkt bij de startcommando's "Klaarmaken, op uw plaatsen een twee drie af!"

Hans blijft in herinnering als een bijzonder aimabel persoon en een fijne collega. Zijn goede humeur en gevoel voor humor kenmerkten hem. Op de zondagen was hij tot op het laatst nog vaak op Duindigt aanwezig als toeschouwer bij de koersen waar hij zo van genoot. Hans is 72 jaar geworden. Hij zal gemist worden.

Bestuur en medewerkers van de NDR alsmede de redactie van Draf & Rensport wensen zijn partner Leo en familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

< Mensen

Ned.drafsport

Ned. rensport

Klassiekers

Kampioensch.

Dravers

Records

Langebanen

Kortebanen

Kortebaners

Rennen

Volbloeds

Diverse