Boven: Willem Baron van Tuyll van Serooskerken
In het vakblad Draf&Rensport heeft geen rouw-advertentie of
In Memoriam gestaan. Onderstaande komt uit de koker
van enkele ingewijden.
Opnieuw is een grote naam in onze sport ons ontvallen.
Op 21 juni 2024 is Willem Baron van Tuyll van Serooskerken overleden en in besloten kring begraven. Hij is ?? jaar geworden.
De oude Baron van Tuyll (Willem's vader) was grootaandeelhouder van de bank Landry & van Till en dat was de bank die de herintroductie van totalisator faciliteerde in 19??.
Over Landgoed Clingendael lazen we het volgende:
Na de oorlog trok baron Edgar Michiels van Verduynen er in met zijn echtgenote, Henriëtte Elisabeth baronesse Michiels van Verduynen-Jochems, vergezeld van Frederik van Tuyll van Serooskerken, een zoon van de barones uit haar eerste huwelijk. (Dit is de vader van Willem?) Vroeger woonde dit echtpaar op Landgoed Reigersbergen, dat in de oorlog werd verwoest. In 1953, een jaar na het overlijden van Michiels van Verduynen, werd het landgoed verkocht aan de gemeente Den Haag. Tot haar overlijden in 1968 mochten de barones en haar zoon op Clingendael blijven. Van Tuyll van Serooskerken ging daarna op Duindigt wonen, dat sedert twee eeuwen eigendom is van de familie Jochems. (Zijn moeder heette Jochems)
Dolf Rieken vertelde:
Willem is vele jaren voorzitter van de KNHRV Duindigt geweest en was schatbewaarder van de Gouden Zweep. Persoonlijk heb ik hem leren kennen als één van de integerste mensen, die ik in de draf en rensport heb ontmoet, een echte gentlemen met een grote dosis droge humor, ik zal de jaarlijkse, enorm gezellige en copieuze dinertjes niet gauw vergeten.
De familie van Tuyll heeft op Landgoed Clingendael gewoond en ze waren ook gewaardeerd lid van de Orde der Johanniters (een ridderlijke orde op protestants-christelijke grondslag). Ik kon altijd de uitspraak van Willem waarderen dat "heren nooit over geld spraken".
enkele foto's van de baron
Boven: tekst
|