NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Kas(per) Timmer
(1936 - 2017)


Hieronder een In Memoriam gepubliceerd in het blad draf&rensport,
in nummer 48 van 29 november 2017.

TITEL: Kas Timmer overleden

door Douwe Frerichs,
hier en daar aangevuld door de webmaster

Vorige week vrijdagmorgen vroeg, op 24 november 2017 is in zijn woonplaats Heemskerk de bekende eigenaar en fokker Kas Timmer in zijn slaap overleden. Zo had hij het altijd gewild. Timmer was 81 jaar. Hij had geen kinderen en wordt overleefd door zijn vriendin Mieke waarmee hij al 23 jaar samenleefde. Kas kwakkelde de laatste maanden weliswaar met zijn gezondheid, maar zijn overlijden komt toch als een donderslag bij heldere hemel.

Kas Timmer was transportondernemer en dat is hem met de paplepel ingegeven, want zijn vader reed tussen de beide wereldoorlogen in al vrachtjes met zijn paard en wagen vanuit hun woonplaats Velsen-Noord, waar vader en zoon niet Kas, maar Kap werden genoemd. Waarschijnlijk werd Kasp verbasterd tot Kap. Kap junior's liefde voor de paarden en de drafsport vindt hier zijn oorsprong, bij de paarden van zijn vader.

Timmer was een succesvol ondernemer. Hij was oprichter en directeur van Timmer Transport Internationaal en opslagbedrijf BV. Hij deed vooral in het begin veel werk voor Hoogovens. Timmer had naast zijn drukke werk altijd oog voor de drafsport en na zijn pensionering kregen de paarden zijn volle aandacht. In het drafsportmindende Noord-Holland zat hij daarvoor op de ideale plek. Timmer genoot zowel van de kortebaan- als de langebaansport. Hij bezat altijd wel een paardje dat leuk meekon op de koers. Op de kortebaan waren dat onder meer Monet Hanover, Claudia's Dream en Walkover. Timmers trainers waren Kooyman senior, Aad Pools, Ad Suykerbuyk en Rick Wester.
Hij belandde uiteindelijk bij Caroline Aalbers via haar partner John Dekker, die met regelmatig succes zijn paarden vaak reed op de kortebaan. Bij Aalbers in Callantsoog voelde Timmer zich erg thuis. Het begon bij haar met Vulcano Boshoeve en vooral de kortebaancrack Walkover. Hij fokte zelf dravers en uit onder meer de merries Flame Song, Rather be Blue en Zvetlanamigliore (die hij zijn "Elitemerrie" noemde) kwam een aantal getalenteerde dravers. Timmer was zeer vindingrijk in de naamsgeving. Esperansa, Excuse Me, Cha Cha Cha, Foxy Foxtrot, I have a dream, James Trottatore en de veelbelovende Hasta la Vista werden door hem bedacht. Ennyus Boko was misschien wel zijn beste paard. Hij genoot van de hengst met de lange adem en reisde samen met zijn koersvrienden Henk Schram, Tom Boerwinkel en Jaap Kruyver de koersen in Mons en Gelsenkirchen langs. Maar Alkmaar bleef zijn favoriete baantje, vooral vanwege de gezelligheid. Voor Caroline Aalbers is het overlijden van Kas Timmer een zware slag. Timmer was niet alleen de grootste eigenaar bij het entrainement, maar vooral een hele dierbare vriend van John en Caroline. Kas Timmer is op vrijdag 1 december 2017 in besloten kring begraven.

topper

Boven: Huldiging van Walkover na de overwinning op de kortebaan
van Wateringen in 2009, met pikeur John Dekker, trainster
Carolien Aalbers en rechts een gehalveerde Kas Timmer.

topper

Boven: Huldiging van Walkover na de overwinning op de kortebaan
van Zantvoort met dezelfde mensen en enkele vrienden.

topper

Boven: Huldiging van Ennyus Boko na een zege in Wolvega.
Kas Timmer laat zijn vrienden delen in de hulde.

topper

Boven: Huldiging van Ennyus Boko na een zege in Gelsenkirchen.
Kas Timmer laat zijn vrienden delen in de hulde.

topper

Boven: Huldiging van Ennyus Boko na een zege in Gelsenkirchen.
Kas Timmer laat zijn vrienden delen in de hulde.
In het midden zijn eerdere trainer Ad Suykerbuyk.

topper

Boven: Huldiging van Ennyus Boko na een zege in Gelsenkirchen.
Kas Timmer laat zijn vrienden delen in de hulde.

topper

Boven: Cha Cha Cha en Caroline Aalbers winnen hier
het Timoko Kwartet op 12-10-2014.

topper

Boven: Kas Timmer met de beker, na een zege van zijn zelf
gefokte Esperansa op Alkmaar in 2014. Trainster/rijdster
Carolien Aalbers deelt mee in de vreugde.
  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

Klassiekers

Kampioensch.

Rennen

Langebanen

Kortebanen

< Mensen

Diverse