NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Rob Amse
(1945-2017)


Hieronder een In Memoriam, geschreven door Hans Sinnige en gepubliceerd in het blad draf&rensport, nr. 27 van 2017.

Titel: Rob Amse is overleden

Afgelopen weekend vernamen we via Lauk de Reuver dat zaterdag Rob Amse is overleden. Lauk en Rob waren jarenlang goed bevriend, de twee leerden elkaar kennen toen de drafsport bijna ophield in Hilversum. "Toen die baan daadwerkelijk sloot ben ik met de paarden naar de Veluwe gegaan en Rejoy Cartouche, het paard van Rob, is toen meegegaan. Die is hij daarna zelf bij ons gaan trainen", aldus Lauk. Rob Amse was jarenlang in de sport actief als eigenaar, eigenaartrainer, amateurrijder, fokker en hengstenhouder. Zijn vader had destijds ook dravers. Rob zijn beste paard was zonder twijfel Cinderella Crown, die tussen 1989 en 1994 voor huistrainer en rijder Richard Heynen 16 koersen won en bijna 50.000 gulden verdiende. Ook Hades Hanover deed het goed. Van zijn eigen dekhengst Surrogate fokte Rob de zesvoudige winnaar Killean's Fire. Ook had hij met Lauk samen de goede Viracocha en Vacuna in zijn bezit. Als rijder won Rob volgens de NDR computer vier koersen, maar dat aantal zou volgens Lauk best weleens hoger kunnen liggen.

Wie Rob als persoon kende wist dat hij iemand was die van zijn hart geen moordkuil maakte. Zo ageerde hij jarenlang tijdens vergaderingen tegen het beschikbaar stellen van de boetepot van de NDR aan de VDRP. De profs mochten dat bedrag toevoegen aan hun pensioenpot en dat vond Rob, terecht, belachelijk. "Dus ik betaal als amateurrijder mee aan het pensioen van de profs? En wie betaalt er mee aan mijn pensioen? Niemand, alleen ikzelf", tekenden we meerdere malen in ons verslag op. Dat was typisch Rob: Hij was recht door zee, maar nam daarbij wel altijd de kortste weg. Dat werd hem niet altijd in dank afgenomen. Maar het belang van de sport stond bij hem voorop.

Rob werd vier jaar geleden ziek en is 72 jaar geworden. Donderdag wordt hij in besloten kring gecremeerd. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met hun verlies.

topper

Boven: Rob Amse met Rejoy Cartouche, de draver
waarmee hij in 2009 zelf nog in actie kwam.  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

Klassiekers

Kampioensch.

Rennen

Langebanen

Kortebanen

< Mensen

Diverse